Overløbspool

Overløbspool

Hvordan bygger man et svømmebassin?

Der er mange skrøner og forkerte udsagn på nettet, når det kommer til, hvordan du bedst bygger en pool.

Det behøver ikke være særligt kompliceret, men der er mange overvejelser, du skal gøre dig, før du tager det første spadestik.

Hvis du gerne vil undgå unødige og ærgerlige fejl, så få professionel hjælp. Kontakt os i dag og få en uforpligtende snak.

Sandkaas Familiecamping pool u. tag
Hasmark Camping badeland
Sandkaas Familiecamping, Bornholm
Hjemmeside-17-682x1024
Hjemmeside-18-1024x886
mao_before_after-indoor-after
mao_before_after-outdoor-after
moa_slide-05-1024x576
Stort bassin set fra rutsjebane

Svømmebassin med overløbsrist

Et svømmebassin med overløb giver din pool en mere eksklusiv finish. Vandet i bassinet er i samme niveau som gulvet eller flisebelægningen, og bassinkanten kan afsluttes med en flot afløbsrist af lækkert materiale og design. Fordelen ved en overløbspool er, at vandet konstant bliver skimmet/filtreret og står klart og indbydende for brugerne. 

Overløbsriste

Laver du en overløbspool, skal du tage stilling til hvilke overløbsriste, du skal have. Overløbsristene findes i mange forskellige designs og materialer.


Teknikken til dit svømmebassin

At have et svømmebassin kræver plads til teknikken, der skal holde poolen kørende. Dit teknikrum skal være et tørt sted som fx. i din kælder, et i skur, i din garage/carport eller et rum under eller i forbindelse med poolen. Det er vigtigt, at pumpe og filter er placeret så tæt på bassinet som muligt for at udnytte pumpens kraft optimalt, og for at minimere dit varme- og elforbrug.  Det kan være en fordel, at teknikrummet er aflåst.

Vandpleje af dit svømmebassin

I højsæsonen skal du regelmæssigt tjekke kvaliteten af dit badevand, så vandet forbliver rent og klart, og du får den mest optimale badekomfort. Det er vigtig, at bassinet doseres korrekt med kemikalier og plejemidler.

Du kan tjekke værdien af dit badevand med et testsæt for at finde frem til pH-værdi og klorindhold. En tommelfingerregel er, at din pH-værdi i vandet skal være på mellem 7,0-7,4.


Advarsel!! Du må ALDRIG blande kemikalier og pool-plejemidler. Det kan være livsfarligt, selv ved små mængder, da det kan udvikle klorgas. Gør det til en vane at håndtere de forskellige kemikalier i særskilte spande, og opløs altid plejemidler i lunkent vand, inden du kommer dem i poolen. Dette gælder ikke for klor-tabs, der opløses i skimmeren. Vent ca. 30 minutter mellem tilsætningen af de forskelige midler til vandet.