Endless-/infinitypool

Endless- eller infinitypool

Hvordan bygger man et svømmebassin?

Der er mange skrøner og forkerte udsagn på nettet, når det kommer til, hvordan du bedst bygger en pool.

Det behøver ikke være særligt kompliceret, men der er mange overvejelser, du skal gøre dig, før du tager det første spadestik.

Hvis du gerne vil undgå unødige og ærgerlige fejl, så få professionel hjælp. Kontakt os i dag og få en uforpligtende snak.

Endless-/infinitypool - Svømmebassin med uendelig kant

Navnet på svømmebassinet giver næsten sig selv. En endlesspool/infinitypool er en pool, der har en eller flere kanter, der synes uendelige. Dette skyldes, at vandet flyder over svømmebassinets kant og bliver samlet op i en overløbskasse, hvorefter det pumpes tilbage til bassinet igen. Fordelen ved en endless-/infinitypool er, at vandet konstant bliver filtreret og står klart og indbydende for brugeren.  Det er en eksklusiv og smuk løsning, der særligt kommer til udtryk ved niveauforskelle på terrassen eller i haven - eller på en grund med flot udsigt. Det giver et magisk udtryk, når horisonten flyttes til den uendelige kant på svømmebassinet. Har du planer om at tilføre din udsigt en endless-/infinitypool, har du mulighed for at spejle de smukkeste solopgange og solnedgange i din egen pool. 

Overløbspool Lillebælt
Dekorativt spejlbassin

Teknikken til dit svømmebassin

At have et svømmebassin kræver plads til teknikken, der skal holde poolen kørende. Dit teknikrum skal være et tørt sted som fx. i din kælder, et i skur, i din garage/carport eller et rum under eller i forbindelse med poolen. Det er vigtigt, at pumpe og filter er placeret så tæt på bassinet som muligt for at udnytte pumpens kraft optimalt, og for at minimere dit varme- og elforbrug.  Det kan være en fordel, at teknikrummet er aflåst.

Vandpleje af dit svømmebassin

I højsæsonen skal du regelmæssigt tjekke kvaliteten af dit badevand, så vandet forbliver rent og klart, og du får den mest optimale badekomfort. Det er vigtig, at bassinet doseres korrekt med kemikalier og plejemidler.

Du kan tjekke værdien af dit badevand med et testsæt for at finde frem til pH-værdi og klorindhold. En tommelfingerregel er, at din pH-værdi i vandet skal være på mellem 7,0-7,4.


Advarsel!! Du må ALDRIG blande kemikalier og pool-plejemidler. Det kan være livsfarligt, selv ved små mængder, da det kan udvikle klorgas. Gør det til en vane at håndtere de forskellige kemikalier i særskilte spande, og opløs altid plejemidler i lunkent vand, inden du kommer dem i poolen. Dette gælder ikke for klor-tabs, der opløses i skimmeren. Vent ca. 30 minutter mellem tilsætningen af de forskelige midler til vandet.